A intrat dihonia în USL

 

Aprecierile făcute de liderul PSD Sălaj, Tiberiu Marc, referitoare la rezultatul alegerilor parlamentare în judeţul nostru, au stârnit controverse şi au tulburat apele în rândul usl-iştilor sălăjeni. Astfel, declaraţia lui Tiberiu Marc pentru Cotidianul Magazin Sălăjean, cum că rezultatul scrutinului de duminică ar fi putut fi şi mai bun cu un alt candidat în Colegiul 1 Şimleu Silvaniei, l-a făcut pe candidatul USL din acest colegiu, liberalul Dorel Oros, să reacţioneze în mediul online şi să posteze pe un site de socializare următorul mesaj: „Domnule TIBERIU MARC! Rog spuneţi lucrurilor pe nume! A TRĂDAT PSD ÎN Colegiul 1 Şimleu? Azi în presa locală: <<Liderul PSD Sălaj, Tiberiu Marc, „Faptul că ne-am păstrat numărul de mandate înseamnă că rezultatul alegerilor este unul bun. Cu altă variantă în Colegiul 1 rezultatul ar fi putut fi foarte bun>>”. Pe lângă trimiterea la materialul apărut în 10 octombrie în Cotidianul Magazin Sălăjean, Dorel Oros a adresat liderului PSD Sălaj şi alte întrebări: „Cum aţi sprijinit dumneavoastră campania pe Colegiul Şimleu? Voturile PPDD ALE CUI SUNT?”.

Potrivit lui Dorel Oros, declaraţia lui Tiberiu Marc este una „răutăcioasă”, atâta vreme cât candidatura a fost sub sigla USL. „Noi nu nu am candidat sub sigla PNL, ci sub sigla USL. Este o declaraţie răutăcioasă”, a spus Dorel Oros. Acesta a precizat că, la alegerile locale din iunie, Tiberiu Marc nu a fost tocmai un nume agreat de liberali pentru şefia Consiliului Judeţean, dar s-a acceptat această formulă întrucât şi acolo a fost vorba de o candidatură sub sigla USL.

De asemenea, Dorel Oros a ridicat întrebări cu privire la preşedintele organizaţiei PSD Valcău de Jos, care, deşi teoretic, a fost în campanie sub sigla USL, avea afişate în curte bannere electorale aparţind PPDD.. „Aşteptăm reacţii vizaţi de această situaţie. Totodată, ne întrebăm cum de consilierul judeţean PSD Gavril Biriş a candidat la alegeri din partea PPDD? De ce Biriş mai reprezintă Şimleu Silvaniei în Consiliul Judeţean?”, a spus Oros, precizând că a făcut postările sus amintite, în mediul online, întrucât astfel oamenii din Colegiul 1 Şimleu Silvaniei pot să dezbată situaţia.

Liderul PNL Sălaj, primarul Zalăului Radu Căpîlnaşiu, a declarat că nu era cazul să fie făcute asemenea declaraţii. „Este păcat, în condiţiile în care am acordat tot sprijinul candidaţilor PSD”, a spus Căpîlnaşiu. Acesta consideră că Tiberiu Marc a făcut respectivele afirmaţii întrucât PSD Sălaj a dorit foarte mult să aibă candidat în Colegiul 1 Şimleu Silvaniei şi să dea liberarilor, în schimb, Colegiul Cehu Silvaniei, unde şansele de a-l învinge pe Seres Denes (UDMR) erau nule. „Aceste discuţii nu au rost, într-un moment când rolul nostru este să lucrăm pentru oameni, iar populaţia ne-a dat puterea”, a declarat Căpîlnaşiu.

 

Marc: Un candidat PSD ar fi avut şanse mai mari

 

De cealaltă parte, liderul PSD Sălaj, Tiberiu Marc, care este şi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), a spus că „nu contestă calităţile candidatului USL ca persoană, ci vrea doar să explice că, într-un colegiu în care majoritaritatea primarilor sunt de la PSD, un candidat de la acest partid ar fi avut şanse mai mari de a-şi convinge colegii primari”. „Rezultatele electorale ale USL în Colegiul Şimleu Silvaniei, la alegerile parlamentare de duminică, sunt comparative cu cele ale PSD, obţinute la alegerile din anul 2008. În toate localităţile cu primari PSD, numărul voturilor obţinute de USL este mai mare – în unele substanţial mai mare – decât cel obţinut de PP-DD. În opinia mea, candidatul PP-DD în acest colegiu a obţinut un număr mai mare de voturi în localităţile unde are rude, iar primarii sunt de la PDL sau PP-DD. Numai în comunele Buciumi, Plopiş, Valcău de Jos, Cizer şi în Şimleu Silvaniei candidatul a primit 60 la sută din numărul total de voturi obţinut în colegiu”, a declarat Tiberiu Marc. Potrivit acestuia, “la alegerile parlamentare USL n-a obţinut, din păcate, în localităţile care compun acest colegiu, jumătate plus unu din voturile exprimate”. “În opinia mea, opţiunile electoratului s-au dispersat datorită faptului că aici au fost trei candidaţi cu notorietate, ce şi-au împărţit voturile.Nu în ultimul rând, vreau să subliniez că primarii nu sunt aparate de făcut voturi, au sensibilităţile lor, iar acest lucru s-a văzut în diferenţa dintre participarea la vot de la alegerile parlamentare, comparativ cu cele locale”, a spus Tiberiu Marc.

Debarcarea” lui Biriş de la PSD la PPDD – subiect de şedinţă

 

Grupul consilierilor judeţeni ai PDL a ridicat în şedinţă extraordinară, încă din 29 noiembrie, problema “debarcării” lui Gavril Biriş, de la PSD, la PP-DD, pentru a candida la alegerile perlamentare pentru un loc în Senat. În acel context, prin vocea lui Marcel Zaharia, democrat-liberalii au propus introducerea pe ordinea de zi a unui proiect de hotărâre, prin care să se constate încetarea de drept a mandatului lui Biriş. “Suntem în faţa unui caz de traseim politic. Nu putem tolera o astfel de situaţie”, a declarat în 29 noiembrie Marcel Zaharia.

Surse oficiale din cadrul PDL, care au dorit să-şi păstreze anonimatul, au susţinut la vremea respectivă că PSD a întârziat în mod voit schimbarea lui Gavril Biriş, întrucât următorul candidat din listele USL pentru un post de ales judeţean este un liberal: Nicolae Ardelean, un om de afaceri din Şimleu Silvaniei. Mai exact, sursele respective au înaintat, în noiembrie, ideea că “social-democraţilor nu le surâde ideea de a pierde un fotoliu de consilier judeţean. De aceea au încercat să tărăgăneze rezolvarea problemei, în speranţa că Biriş nu va prinde un loc în Senat şi astfel, PSD nu va pierde un om în CJ”.

 

 

29 Thoughts to “A intrat dihonia în USL”

  1. ko

    mesaj de pe Facebook:

    “Claudia Andrea Morosan:

    Felicitari domnului Lucian Bode pt ca este dinou DEPUTAT……suntem mandrii ca avem un om care ne reprezinta Comuna:)”

    deci pe astia ii reprezinta Bode… acum am inteles, numai ca pentru astia era destul Mocanu…

  2. ko

    pesedistilor, Bode este creatia voastra: daca in locul lui Filonas Chis era un om in viata candidat, Bode nu exista astazi, ca si candidat. Oros s-a luptat cu voi toti si v-a batut. In loc sa apreciati, va bucurati pentru fratele vostru securist Bode. Restul sunt povesti!

  3. marian

    dihonia n-a intrat acum, ea n-a iesit niciodata.

  4. guvidu roz

    ce cacat de material. n-am inteles mnica. poate ne traduci mihaelo.

    1. Anonim

      luzarii nu inteleg nimic, hai si ne lasati 🙂

  5. eu

    poate a muncit primarul (PSD)
    de Marca pentru candidatul USL…pe terenul de fotbal, in seara alegerilor pe la 7, la la o miuta cu baietii…despre ce vorbim?

  6. Anonim

    Felicitari, domnule Oros. Si PNL-ului. Tineti-va tari!…

  7. Anonim

    oroseee..esti fazanul si pacaliciul USL!!!
    pleaca acasa!!! lasa-ne!!!ai castigat toate bataliile de pana acuma!!!ia-ti un post mai cald la stat -cu 10.000 euro cum ai mai avut-ca DOAR la asta te pricepi.SARACULE!!!

  8. xxx

    Pe simleu nici un psd-ist nu putea inchide colegiul in urma ,,tradarii pe sub masa ,, adica cu stirea lui MARC , aranjament facut pentru faptul ca PNL nu a cedat colegiul .
    L-au lamurit pe biris sa candideze sub sigla altui partid urmind ca dupa alegeri acesta sa se intoarca la matca numai ca nu a reusit sa fie invingator iar acum se va intoarce ca si consilier judetean .Poate ca-l da afara dar nu pentru multa vreme, el tot PSD_IST va ramine.
    Urit lucru d-lor de la psd. Voi sunteti mai rai ca si cei din ciuma portocalie.
    OROS are dreptate si nu a vrut sa spuna mai multe referitor la loialitatea celor cu care merg pe acelasi drum sortit de actualele condtii politice.
    Nu va lasati ca astia nu au bun simt.

  9. Anonim

    Guvidule roz;spala-te pe dinti dupa ce maninci.Pacat de aceste discutii care alimenteaza neincrederea si suspiciunile reciproce tocmai acum cind este mai mare nevoie de unitatea usl-ului.Nu sunt liberal dar consider ca Marc trebuia sa taca din gura.In ceea ce-l priveste pe Biris,acesta ar vrea sa revina in psd.Sa vedem Marcule cum vei reactiona cind Biris iti va cere acest lucru.

  10. Anonim

    Marc nu a vrut ca Oros sa castige colegiul.L-A lucrat securistul ,este evident.

    1. Anonim

      nu l-a lucrat nimeni ,oros e mai slab ca o musca moarta.” daca puneai o musca moarta ca si candidat sub sigla usl castiga colegiul” spunea un reputat sociolog ,la o televiziune nationala.asa ca?

  11. Anonim

    hienele din PSD
    La furat inainte psdeilor.Intai voi cei mai flamanzi.Ce daca Bodila a intrat ca Pilat in rugaciune?Se mai poate fura.
    USL este alianta dar numai PSD castiga in zona Salajului.Vezi alegerile locale.Biris va ramane la voi in continuare.Are in sange PSD-ul.De ce sa intre Nicusor Ardelean intre voi?Aveti alte planuri pt.liberali?Concluzie:in Salaj mandatele USL sunt numai PSD.Bravos si la mai mare.

  12. Anonim

    Poate ca PSD ar avea mai multe procente daca nu ar fi Marc

  13. Anonim

    asta din poza-i dihonia???sperie copii:)

  14. Anonim

    Dar Oros nu l-a lucrat pe Ciunt pe la spate oricum daca ati fi realisti ca matematica nu-i grea , ati vedea cati primari sunt PSD si cati PNL in colegiul Simleu sa vedeti cine trebuia sa candideze oricum sa stiti ca Ciunt castiga detasat dar ciolanu-i impoprtant cu sansele reale…..Ce dulce-i razbunarea!

  15. Anonim

    Ciunt inchidea colegiu,oros nu face nici cat o musca moarta.Am votat oros ca sa iasa bode. Primarii psd trebuiau sa fie obligati sa care cetatenii la vot.USL a fost constituita sa-l scoata pe oros(anticomunistul si antisecuristul) deputat ,desi acesta nu a crezut niciodata in acest proiect.

  16. Acest afacerist ,OROS era o rusine sa castige.Este prototipul spanului.Este un imoral si un afacerist.Nu tin cu Marc,dar OROS are tupeu de si nu poate fi de „talia” lui marc. Sa pupe d-ul OROS acolo unde ajunge,si sa nu se intinda.

  17. localnic

    cum a vrut oros sa castige cand in sectii nu a avut oameni.La Horoatu Crasnei fraierul de bagut un prostanac infumurat liderul PNL di comuna a pus la sectiile de votare udemeristi ex.toata familia Domocos.PNListi scapativa de prostanaci.In comuna au fost USListi adevarati care au stat acasa.Nu dati vina pe altii.Voi sunteti de vina.

  18. Anonim

    Ce bine imi pare ca ati luat teapa ,uslistilor? 16% crestere de impozite si taxe locale??????Ciu-ciu pensii si salarii marite??? Ciu-ciu angajari la bugetari??? Ciu -ciu……de 7 luni vi se pregateste asta fraierilor…

  19. "Arhanghelul din Cer"

    Asta nu e politica… politica romaneasca a murit in 1946…fuck off all of you…

  20. anonim

    Ce teapa a luat Oros…..ha ha ha.Saracul avea sperante.S-a facut de rusine.Oare el chiar a crezut ca va reusi? Ce frumos a visat.Teapa…teapa….

  21. anonim

    Ce facea Oros in parlament fara bonuri de masa?

  22. adelina

    Din pacate Mocanu era singurul competent atat intelectual cat si din punct de vedere al experientei.

  23. andi

    sa va ia naiba ca toti sunteti hoti si porci si toate rasele de animale posibile animalelor

  24. adelina

    Din pacate doar Mocan avea calitatile necesare pentru a ne salva!

  25. nicu

    adelina,trezeste-te,traiesti pe alta lume!:)))

Leave a Comment